Hotellkedjor i Stockholm


Hotellkedjor i Stockholm
Det är inte så lätt att överblicka alla hotellkedjor i Stockholm och Skandinavien. Vi på Stockholm Hotel har därför tagit oss friheten att lista alla de ledande hotellkedjorna som finns representerade i Sveriges huvudstad. Det bör nämnas att många Skandinaviska hotell står sig väl internationellt och ofta agerar inspirationskälla för utländska hotell.

Olika stilar bland hotell i Stockholm

Många moderna hotellkedjor står ofta för en minimalistisk stil, medan de traditionella och lyxigaste hotellen ofta har en mer elegant, tidslös och klassisk stil. Det finns många olika stilar för hotellkedjorna innanför tullarna. Nationalromantisk- och jugendstil är förmodligen de mest eftertraktade och i denna anda är bland annat Grand Hotel byggd. Du kan läsa mer om olika stilar här.

Nedan har vi samlat alla hotellkedjor i Stockholm, allt för att göra det enkelt för dig!

Adlon

Adlon Stockholm Hotell är privatägt och har funnits sedan 1920-talet på Vasagatan, mitt i Stockholm. Läs mer om Adlon Hotell.

Clarion Hotel

Nordens största hotellkedja har tydlig fokus på konst, åtminstone deras hotell i Stockholm. Läs mer om Clarion Hotel.

First Hotels

En skandinavisk hotellkedja med 46 unika hotell i Sverige, Danmark och Norge. Läs mer om First Hotels.

Grand Hotel

Kanske har du hört talas om ett grand hotell i Skandinavien. Faktum är att det finns väldigt många olika och dem tillhör ett flertal olika kedjor. Läs mer om Grand Hotel.

Rica Hotel

Rica är en norsk hotellkedja med flera hotell i Stockholm och övriga Sverige. Rica Hotel är känt för sin goda frukostbuffé, gemytliga atmosfär och goda service. Läs mer om Rica Hotel.

Scandic Hotels

Scandic är en av de absolut största hotellkedjorna i Skandinavien och Norra Europa, med över 130 hotell. I Stockholm finns tre stycken hotell från Scandic. Läs mer om Scandic Hotels.